Zásady ochrany osobních údajů - GDPR

Kategorie: Hlavní stránka Zveřejněno: neděle 20. květen 2018 17:35 Napsal Jana Mašková Vytisknout E-mail

Ochrana osobních údajů  - GDPR

Pokud jste mým zákazníkem, odběratelem novinek nebo návštěvníkem webu, svěřujete mi své osobní údaje. Zodpovídám za jejich ochranu a zabezpečení. Seznamte se, prosím, s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které máte v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů).

Kdo je správce?

Jsem OSVČ Jana Mašková, IČO 70539600, se sídlem Husova 213, Odolena Voda, zapsaná u Městského úřadu Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, pracoviště Praha, nám.Republiky 3, Praha 1 pod č.j. (spisovou značkou) 1543/2007-110 a provozuji webové stránky www.astrojinak.cz, www.astrojinak.com, www.astrojinak.eu. Vaše osobní údaje zpracovávám jako správce, tj. určuji, jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybírám případné další zpracovatele, kteří mi se zpracováním budou pomáhat.

Kontaktní údaje

Pokud se na mě budete chtít v průběhu zpracování dat obrátit, můžete mě kontaktovat na tel. čísle 725576422 (nejlépe SMS) nebo na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Prohlašuji

 Prohlašuji, že jako správce vašich osobních údajů splňuji veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že:

  • budu zpracovávat vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smluvených úkonů, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu,
  • plním dle článku 13 GDPR informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů
  • umožním a budu vás podporovat v uplatňování a plnění vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR

Rozsah osobních údajů a účely zpracování

Důvod zpracování osobních údajů

Zpracovávám osobní údaje, které mi svěříte sami, většinou je využívám k rozesílání marketingových informací týkajících se produktů a projektů AstroJinak, a to z následujících důvodů:

  • Registrace na webu www.astrojinak.cz (systém Joomla) - zpřístupnění informací pod přihlášením
  • Vyplnění registračního formuláře některého z projektů AstroJinak (systém Smartemailing) . zasílání mailů k projektům
  •  Nákup některý z produktů AstroJinak z e-shopu (osobní Podrobný rozbor horoskopu narození, osobní Dvanáctiletý horoskop, osobní Roční horoskop, vybrané e-booky, knihy, brožury, Roční projekt…) (systém Joomla) - osobní informace nutné k vyřízení objednávky i z hlediska legislativy
  • Zpracování osobního horoskopu (astrologický program Nebeský kalendář+databáze klientů v mém počítači) - jedinečné osobní údaje jsou nutné pro zpracování platné informace o konkrétního jedince
  • Vaše přihlášení do Partnerského programu AstroJinak (systém Joomla) - tyto informace jsou důležité pro práci na partnerské bázi, a to především partnerského ID, které uvádím v mailech určených k rozeslání, a dále také z hlediska objednávek i připsaných provizí

Všechny kontakty získané z výše uvedených důvodů jsou využívány také pro další on-line komunikaci jak za účelem zaslání nových informací k momentálnímu dění, tak za účelem marketingu. Pokud nechcete zasílat tyto informace, je možné se z odběru těchto informací jednoduchým způsobem odhlásit.

Rozsah osobních údajů

Osobní údaje zpracovávám v tomto rozsahu:

  • Registrace na webu www.astrojinak.cz – uchovávám vaše jméno, přihlašovací jméno, email, datum přihlášení, poslední přihlášení dále případné objednávky s osobními údaji jako je ulice, číslo domu, město, směrovací číslo, které v objednávce sami vyplníte a také objednaný produkt a cenu.
  • Vyplnění registračního formuláře některého z projektů AstroJinak –  zde uchovávám vámi zadané údaje, většinou jméno, přihlašovací jméno, email, datum přihlášení
  • Nákup některého z produktů z e-shopu AstroJinak v on-line podobě či tištěné podobě (e-booky, knihy, brožury) zde uchovávám vaše jméno, příjmení, s dalšími osobními údaji jako je ulice, číslo domu, město, směrovací číslo, které v objednávce sami vyplníte, dále číslo objednávky, datum objednávky, název produktu, počet kusů, cenu a způsob platby, uchovávám také kontaktní údaje, např. email, telefonní číslo (pokud je uvedete)
  • Zpracování osobního horoskopu – zde uchovávám kromě výše uvedených údajů (jméno, příjmení, s dalšími osobními údaji jako je ulice, číslo domu, město, směrovací číslo, kontaktní údaje, např. email, telefonní číslo, pokud je uvedete)  také údaje o narození, bez nichž nelze horoskop zpracovat, a to datum, místo a čas narození, které je nutné uvést u jakéhokoli horoskopu.
  • Vaše přihlášení do Partnerského programu AstroJinak - zde uchovávám vaše přihlašovací údaje na webu www.astrojinak.cz , tedy uživatelské jméno, přihlašovací jméno, email, datum přihlášení, poslední přihlášení, a dále vaše partnerské ID, přehled nezaplacených i zaplacených částek z Partnerského programu AstroJinak, příp. vaše objednávky, pro vyplácení provizí je také nutné uchovat další náležitosti, jako číslo účtu, příp. IČO, jste-li firma, eventuálně datum narození, a to z toho důvodu, abych vám mohla zaslat informace k přeposlání doplněné o vaše partnerské ID

Doba uchování

Osobní údaje uchovávám:

Registrace na webu www.astrojinak.cz (systém Joomla) – tyto údaje uchovávám od doby vaší registrace až do vašeho odhlášení z této databáze (viz dále). 

  • Vyplnění registračního formuláře některého z projektů AstroJinak (Smartemailing)– tyto údaje uchovávám od doby vaší registrace do projektu až do vašeho odhlášení
  • Nákup některého z produktů z e-shopu AstroJinak v on-line podobě (e-booky, horoskopy, projekty) či tištěné podobě (knihy, brožury aj.) - zde uchovávám osobní údaje od data objednávky po dobu zákonné legislativy, jméno, příjmení a kontaktní údaje (email) uchovávám do doby, než požádáte od výmaz (viz dále)
  • Zpracování osobního horoskopu - údaje o narození (datum, místo a čas narození) společně s kontaktními údaji uchovávám po dobu neurčitou z toho důvodu, abych byla kdykoli schopna vám sdělit informace k vaší osobě, tyto informace uchovávám do doby, než požádáte o výmaz
  • Vaše přihlášení do Partnerského programu AstroJinak - údaje o vašem partnerském ID a další náležitosti uchovávám především z důvodu zasílání emailů k rozeslání s vaším partnerským ID a také k vyplácení provizí, a to na dobu neurčitou, dokud nepožádáte o vyřazení či o výmaz z databáze

Pokud nejste mým zákazníkem, zasílám vám novinky a zajímavosti jen na základě vašeho souhlasu, po dobu od udělení do vašeho odhlášení z odběru

Vaše osobní údaje zpracovávám pro následující účely: 

·         Vyřízení objednávky produktů AstroJinak. 

·         Abych vám mohla odesílat objednané produkty (e-booky v on-line podobě, případně tištěné produkty) a zajistit vzájemnou kvalitní komunikaci, zpracovávám vaše jméno a příjmení, e-mail, popřípadě telefonní číslo, v objednávce je zaznamenáno i objednané zboží a jeho cena, uvedena může být i adresa vašeho bydliště, pokud ji uvedete. Tyto údaje zůstávají zaznamenány v objednávce v programovém systému webových stránek a v účetnictví

·         Právním důvodem tohoto zpracování je plnění legislativních požadavků. Uvedené osobní údaje za tímto účelem zpracovávám po celou dobu trvání našeho vztahu až do doby, než sami zavdáte příčinu k vymazání z databáze.

·         V případě, že si objednáváte osobní produkty (horoskopy), ty jsou zpracovány na základě údajů o narození, bez nichž nelze tyto produkty zpracovat. Jedná se o udání jména, příjmení, data, místa a času narození. Tyto údaje zůstávají v databázi astrologického programu a v uložených souborech po celou dobu naší spolupráce, pokud neprojevíte přání vymazat tyto údaje z mé databáze. Ponechání těchto údajů v databázi je důležité pro sdělení informací k vaší momentální životní situaci a k dalším vámi požadovaným informacím týkajících se vašeho života

·         Zasílání newsletteru a obchodních nabídek - abych vás mohla informovat o aktuálních nabídkách a slevách, zpracovávám vaše jméno a příjmení a e-mailovou adresu. Právním důvodem tohoto zpracování je váš souhlas, který mi poskytujete při vyplnění registračního formuláře a který můžete kdykoli odvolat.

·         Pro lepší kvalitu služeb spolupracuji s některými zpracovateli, kterým mohou být vaše data zpřístupněna. Ke zpřístupnění dochází výhradně v souvislosti se službami e-shopu, případně emailové komunikace a pouze v nezbytném rozsahu. Těmito zpracovateli jsou: Google, Seznam, Joomla, Smartemailing (viz dále). Nikomu dalšímu osobní údaje bez vašeho výslovného souhlasu neposkytujeme.

·         vedení účetnictví - Jste-li zákazníky, vaše osobní údaje (fakturační údaje) nezbytně potřebuji, abych vyhověla zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.

Cookies

Při procházení mých webových stránek může být zaznamenána vaše IP adresa, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímáme jako svůj oprávněný zájem správce, neboť věříme, že díky tomu vám můžeme nabídnout ještě lepší služby.

·         Cookies pro cílení reklamy budou zpracovávány jen na základě vašeho souhlasu.

·         Moje webové stránky lze procházet také v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů.

·         Používání cookies můžete na svém počítači zakázat.

Zabezpečení a ochrana osobních údajů

Chráním osobní údaje v maximální možné míře pomocí moderních technologií, které odpovídají stupni technického rozvoje. Chráním je jako kdyby byly moje vlastní. Přijala jsem a udržuji veškerá možná (aktuálně známá) technická a organizační opatření, která zamezují zneužití, poškození nebo zničení vašich osobních údajů.

Předání osobních údajů třetím osobám

 K vašim osobním údajům nemá přístup žádná třetí osoba, v případě, že dojde ke změně, bud vás o tom neprodleně informovat. Pro zajištění konkrétních zpracovatelských operací, které nedokáži zajistit vlastními silami, využívám služeb a aplikací zpracovatelů, kteří (leckdy) umí data ochránit ještě lépe než já a na dané zpracování se specializují. Jsou to poskytovatelé následujících platforem:

·         Joomla

·         SmartEmailing

·         Astrologický program „Nebeský kalendář“

·         Google

·         Účetní program ÚČTO

Je možné, že se v budoucnu rozhodnu využít další aplikace či zpracovatele, pro usnadnění a zkvalitnění zpracování. Slibuji vám však, že v takovém případě při výběru, budu na zpracovatele klást minimálně stejné nároky na zabezpečení a kvalitu zpracování jako na sebe.

Předávání dat mimo Evropskou unii

Veškeré zpracování osobních údajů bude prováděno na území EU.

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosím, kontaktujte mě prostřednictvím e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránkou se zásadami zpracování osobních údajů.

Díky právu na přístup mě můžete kdykoli vyzvat a já vám doložím ve lhůtě 3 dní, jaké vaše osobní údaje zpracovávám a proč.

Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že

·         zpracovávám vaše nepřesné údaje,

·         domníváte se, že provádím zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud jste vznesl/a námitku proti zpracování.

Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (Např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.)

Právo na výmaz (být zapomenut)

Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechci na vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymaži veškeré vaše osobní údaje ze svého systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebuji 5 dní.

V některých případech jsem vázána zákonnou povinností, a např. musím evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smaži všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás budu informovat na e-mail.

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházím v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budu ráda, pokud nejprve budete o tomto podezření informovat mě, abych s tím mohla něco udělat a případné pochybení napravit.

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení

E-maily s inspirací, články či produkty a službami vám zasílám, jste-li můj zákazník, na základě mého oprávněného zájmu.

Pokud zákazníkem ještě nejste, posílám vám je jen na základě vašeho souhlasu. V obou případech můžete ukončit odběr mých e-mailů odesláním mailu s předmětem NEZASÍLAT na doručovací mailovou adresu, případně stisknutím odhlašovacího odkazu v zaslaném e-mailu.

Mlčenlivost

Ujišťuji vás, že si uvědomuji svou povinnost zachovávat mlčenlivost o osobních údajích a o bezpečnostních opatřeních, jejichž zveřejnění by ohrozilo zabezpečení Vašich osobních údajů. Bez vašeho souhlasu nebudou vaše osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.

Tyto zásady zpracování osobních údajů platí od 25.5.2018  

Zobrazeno: 210